Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, μετρά αισίως πάνω απο μια δεκαετία ζωης. Το μόνο σίγουρο είναι οτι, δυστυχώς, έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τα ομοειδή του τμήματα στην Ελλάδα. Παρατηρούνται προβλήματα και ελλείψεις σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του αλλά και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας.        

Η προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της σχολής μας είναι θέμα που απασχολεί όλους μας. Είναι θέμα που δε μπαίνει σε κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες. Είναι θέμα που πρέπει να σκύψουμε όλοι πάνω του και με υπευθηνότητα να δώσουμε λύσεις και προτάσεις. Είναι τέλος θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά, όχι με επικοινωνιακά τρικ και προτάσεις πρόχειρα διατυπωμένες απο παρατάξεις που επιθυμούν ευκαιριακές ψήφους.

Η αλήθεια ειναι ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι η μοναδική παράταξη, που οι εκπροσωποί της έχουν πρασπαθήσει, διεκδικήσει και παλέψει για πολλά θέματα που αφορούν τη σχολή μας,με σημαντικά αποτελέσματα, και νοιώθουμε υπερήφανοι γι αυτό. Είμαστε η μοναδική παράταξη που έχουμε σαφή, ουσιαστικό και συγκεκριμένο λόγο πάνω σε θέματα του τμήματος μας. 

Είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα, έχοντας καταθέσει φάκελο προτάσεων αναβάθμισης της λειτουργίας και της ποιότητας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, διεκδικώντας τες μέχρι και σήμερα μέσα από τις Γενικές Συνελέυσεις τμήματος και φοιτητών. 

Έχουμε πάγιες θέσεις και διεκδικήσεις όπως:
 Πρόγραμμα σπουδών (αναθεώρησή του, άμεση επαναφορά του συστήματος τομέων, κατευθύνσεων).
Αναβάθμιση μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος μας. (εκσυγχρονισμός προγράμματος σπουδών και δρασεών του,άμεση αλλαγή τρόπου εισαγωγής)
Αξιολόγηση (εσωτερικός μηχανισμός ελέγχου ποιότητας σπουδών, μοίρασμα ερωτηματολογίων)
Βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής(projectors , Η/Υ , θέματα υγιεινής , βιβλιοθήκη, γραμματεία,ιστότοπος σχολής κ.α)
Κτιριακό (κατασκευή κτιρίου το οποίο θα στεγάζει τις ανάγκες ενός τμήματος)

Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας, να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά νοιάζονται και αγωνιούν για ένα καλύτερο τμήμα αντάξιο των προσδοκιών μας.