Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Διοίκησης Επιχειρήσεων σας εύχεται ολόψυχα το 2011 να είναι ένα έτος χαράς,δημιουργίας και ευτυχίας για όλους!!!
Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά!!!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Απέρριψαν οι πρυτάνεις τις προτάσεις της Διαμαντοπούλου

Μετά από μία μαραθώνια -έκτακτη- συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, οι πρυτάνεις απέρριψαν ομόφωνα το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.   
Οι πρυτάνεις στο κείμενο που θα συντάξουν και θα περιλάβουν την απόφασή τους, θα ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις, και θα εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου. Όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας. Συγχρόνως τονίζουν ότι τα ΑΕΙ διοικούνται από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δηλαδή σύγκλητος,πρυτανικό συμβούλιο.
Οι πρυτάνεις αποφάσισαν επίσης να αρχίσουν κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα στα οποία θα εκθέσουν τις θέσεις τους για αλλαγές στα Ιδρύματα, ενώ προτίθενται να ζητήσουν και μάλιστα σε αυστηρό τόνο , όπως είπαν, να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των λειτουργών του .

Για ακόμη μία φορά οι φοιτητές ήταν απόντες σε μία τέτοια συζήτηση. Πώς μπορεί να βελτιωθεί η παιδεία χωρίς την γνώμη και συνεπώς τις προτάσεις αυτών που την ζουν καθημερινά;

Για αυτό, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε Διοικητικά Συμβούλια ώστε να ορίσουν αντιπροσώπους προκειμένου να προχωρήσουμε σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο και ανασύσταση της ΕΦΕΕ.

Μόνοι ενωμένοι οι φοιτητές θα μπορέσουμε να δώσουμε την απάντηση μας σ' αυτούς που απαξιώνουν να ασχοληθούν με τα ζωτικά προβλήματα του Ελληνικού Πανεπιστημίου αλλά αντίθετα εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα που δίνει ο χώρος της Παιδείας για να παίξουν τα ψηφοθηρικά τους παιχνίδια.

Είναι καιρός να στείλουμε αδιάβαστους αυτούς που δεν έχουν μελετήσει τα μαθήματα που διδάσκει η "Ιστορία’’ διαχρονικά.

Στηρίζουμε την Παιδεία στην πράξη

Η ελληνική ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σημείο. Ελλιπής χρηματοδότηση, χαμένες ώρες μαθημάτων, μειωμένη ερευνητική δραστηριότητα συνθέτουν την εικόνα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σε μια εποχή που η Παιδεία καλείται να αποτελέσει διαβατήριο για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μπροστά σ’ αυτό το τέλμα η Κυβέρνηση και οι κάθε λογής ‘σωτήρες’ της ανώτατης εκπαίδευσης τείνουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ένα σύστημα που απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. Η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μειώσει τη χρηματοδότηση και πως θα επιβάλει συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ένα Νόμο που ούτε η ίδια έχει ουσιαστικά κατανοήσει. Ενώ από την άλλη, ο Υφυπουργός κ. Πανάρετος επιχειρεί για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες κλείνοντας σε μια νύχτα όσα Τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα και αδιαφορώντας απροκάλυπτα για το μέλλον των φοιτητών.

Στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είτε τραμπουκίζει προκειμένου να επιβάλει τις

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Διοίκησης Επιχειρήσεων για ακόμη μια χρονιά σας μοιράζει τις σημειώσεις της.
Για σημειώσεις των μαθημάτων επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του blog μας.
Τα στοιχεία σας κρίνονται απαραίτητα ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.
                        

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Πάντα δίπλα σας..