Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΔ 407/80

Λόγω της θεσμικής εκκρεμότητας του θέματος των Διδασκόντων με σύμβαση ΠΔ 407/80 για όλα τα τμήματα του Πανεπιςτημίου μας, τα αντίστοιχα μαθήματα ( βάση του Ωρολογιακου Προγράμματος) ςτο Τμήμα μας δεν θα διεξαχθούν κατά την τρέχουσα εβδομάδα. Τα μαθήματα αυτά μετά από σημερινή ενημέρωση από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, θα διεξαχθούν κανονικά από την επόμενη εβδομάδα.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ

 Στην παρακάτω ιστοσελίδα:
https://service.eudoxus.gr/secapp/public/?secretariatId=2546

μπορείτε να δείτε τα μαθήματα καθώς και τα συγγράματα για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Προσοχή όμως η διαδικασία επιλογής συγγραμάτων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 04/10/2010.
Για πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμάτων (ΕΥΔΟΞΟΣ) για το Ακ. Έτος 2010-2011 μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο αρωγής

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ας υποθέσουμε ότι είμαι ένας φοιτητής ο οποίος μόλις έχει περάσει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω 3 αδέλφια, οπότε ανήκω στις επιτρεπόμενες κατηγορίες μετεγγραφών και επιθυμώ να μετεγγραφώ στο νομό Αττικής για να είμαι κοντά στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων μου.

Τα μόνα στοιχεία που χρειάζεται να έχω για να δημιουργήσω ένα λογαριασμό στο σύστημα και να συμπληρώσω την αίτηση μετεγγραφής είναι να ξέρω τον κωδικό πανελληνίων μου, τον οποίο τον ξέρω έτσι κι αλλιώς γιατί με βάση αυτό έμαθα τη Σχολή στην οποία πέρασα και χρειάζεται να έχω και ένα έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου και e-mail για να μπορέσω να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της αίτησης μου.

Οπότε συνδέομαι στην εφαρμογή, θα υπάρχει σχετικό link στο site του Υπουργείου Υγείας. Επειδή

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΩΤΕΡΙΚΟΥ 2010-2011

Μετά την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 3282/2004 (ΦΕΚ 208 Α΄) προστίθεται παράγραφος 1Α ως εξής:

«1Α. Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο διενεργούνται στα τμήματα υποδοχής των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης ως εξής:

Τα αντίστοιχα Τμήματα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης ομαδοποιούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα:

α) ως Πανεπιστήμια του Λεκανοπεδίου Αττικής νοούνται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ (ΕΥΔΟΞΟΣ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των φοιτητών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της επικράτειας.
Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και προσφέρει: 
(α) Πλήρη ενημέρωση στους φοιτητές για τα παρεχόμενα Συγγράμματα σε κάθε μάθημα
(β) Δυνατότητα άμεσης παραλαβής των Συγγραμμάτων και
(γ) Αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ταχεία αποζημίωση των Εκδοτών και για την αποτροπή της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των δημόσιων πόρων

Περιγραφή φάσεων/διαδικασιών
1. Κάθε Εκδότης θα περάσει αρχικά τη διαδικασία πιστοποίησης προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα. Έπειτα θα μπορεί να προβαίνει στην καταχώριση και τη διαρκή ενημέρωση των

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΣΟ

Από σήμερα το πρωϊ και για δύο εδβομάδες ακόμα, χιλιάδες πρωτοετείς
φοιτητές θα περάσουν για πρώτη φορά τις πόρτες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Οι νέοι αυτοί φοιτητές διαπίστωσαν από την πρώτη μέρα τα μεγάλα κενά της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με την έλλειψη των φοιτητικών πάσο που θα τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε μειωμένες τιμές. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως ο ΟΑΣΑ δεν έχει προλάβει ακόμα να εκδόσει τον αναγκαίο αριθμό ώστε να τα θέσει στη διάθεση των φοιτητών, συνεπώς μέχρι τότε το ελληνικό Κράτος θα στερεί το δικαίωμα του μειωμένου κόστους μετακίνησης στους φοιτητές για όσο διάστημα χρειαστεί!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Η εξέταση του μαθήματος Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου 2010. Η εξέταση του μαθήματος γίνεται στο εργαστήριο Η/Υ και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα:
  • 9.00 - 10.30 φοιτητές 2ου έτους.
  • 10.30 - 12.00 φοιτητές μεγαλύτερων ετών.
  • 12.00 - 13.30 (εφόσον δεν υπάρξει διαθεσιμότητα στα προηγούμενα τμήματα)
Ο διαμοιρασμός στα τμήματα είναι ενδεικτικός

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΙΤΙΣΗ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Η σίτιση παρέχεται από το Εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, το οποίο ευρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, με την επίδειξη της ειδικής κάρτας δωρεάν σίτισης.
Η σίτιση αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την 30η Ιουνίου του επομένου έτους. Σίτιση δεν παρέχεται κατά τις ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα. Σε περίπτωση παράτασης του διδακτικού έτους αποφασίζει σχετικά η Σύγκλητος για παράταση
της παροχής δωρεάν σίτισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Η σίτιση περιλαμβάνει